Antrasis  projekto partnerių susitikimas Drapetsona mieste, Graikijoje

2019 m. kovo 10–15 dienomis įvyko antrasis projekto “STOP ESL! START INTERDISCIPLINARY EDUCATION FOR FUTURE!”  partnerių susitikimas Drapetsona mieste, Graikijoje. Projekto mokymuose kartu su partneriais iš Graikijos, Ispanijos ir  Rumunijos dalyvavo progimnazijos direktorė Ona Šalkauskienė, anglų kalbos mokytoja projekto koordinatorė mokykloje Ingrida Lekstutienė,  anglų kalbos mokytoja Daiva Buknienė, bibliotekininkė Vitalija Poškienė, pradinių klasių mokytoja Raimonda Zaicienė ir mokiniai Gediminas Poškys, Lukrecija Lekstutytė, Vega Kavaliauskaitė, Rūta Zaicaitė, Julius Antonovičius, Liepa Benetytė, Saulė Giedraitė, Gabija Jedinkutė.

Vizito savaitė buvo pilna veiksmo. Pirmą dieną vizito šeimininkai graikai supažindino mus su mokyklą paliekančių mokinių statistika, sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius. Per veiklas mes, projekto partneriai, bandėme artimiau susipažinti prisistatydami, dirbdami darbo grupėse. Kitomis dienomis diskutavome apie mokinių mokymosi motyvaciją, vykome į Pirėjos, Korintos ir Atėnų miestus. Didžiulį įspūdį paliko Atėnai. Tai – antikinės kultūros, demokratijos ir filosofijos lopšys. Išmintingosios karo deivės vardu pavadintas miestas žavi mitais ir legendomis apipintais istoriniais paminklais. Atėnų Akropolis – tai bene geriausiai pasaulyje žinoma tvirtovė, įsikūrusi ant 156 m aukščio kalvos.  Aplankėme ir archeologijos muziejų, kuriame  matėme eksponuojamus svarbiausius Atėnų Akropolio radinius. Didžiulį įspūdį paliko moderni, gausybe knygų kupina biblioteka.

Antrasis projekto dalyvių susitikimas Graikijoje  baigėsi, greitai ir vėl susitiksime, tik jau Lietuvoje. Lietuvą trijų užsienio šalių partneriai lankys 2019-ųjų rudenį, o iki tol mūsų laukia įdomus kelias, bendradrabiaujant su projekto partneriais atliekant įvairias užduotis. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas